پرداخت ها به ارز های ملی در میان اعضای سازمان همکاری شانگهای به 92 درصد افزایش یافت.
طبق گزارش ها، پرداخت ها به ارزهای ملی در میان اعضای سازمان همکاری شانگهای (SCO) از 40 درصد در سال 2022 به 92 درصد افزایش یافته است، که نشان دهنده دور شدن از اتکا به دلار آمریکا است. مشابه بلوک اقتصادی بریکس، سازمان همکاری شانگهای که شامل روسیه، چین، هند و ایران است، استفاده از ارزهای محلی را برای تقویت روابط اقتصادی و ترویج نظم جهانی چندقطبی تشویق می کند.
اعضای سازمان همکاری شانگهای برای پرداخت به ارزهای ملی می روند
دیمیتری ولواچ، معاون وزیر توسعه اقتصادی روسیه روز پنجشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی در مسکو اعلام کرد که پرداخت ها به ارزهای ملی در بین اعضای سازمان همکاری شانگهای (SCO) به شدت افزایش یافته است. ولواچ خاطرنشان کرد:
در سال 2022، سهم ارزهای ملی در پرداخت ها بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای به 40 درصد رسید … در حالی که اکنون به 92 درصد رسیده است.
وی بر تغییر قابل توجه در نحوه انجام مبادلات مالی کشورهای عضو تاکید کرد و خاطرنشان کرد که اتکا به ارزهای ملی در سال گذشته به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
سازمان همکاری شانگهای که در 15 ژوئن 2001 در شانگهای تأسیس شد، ابتدا شامل روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، چین، تاجیکستان و ازبکستان بود. در سال 2017 هند و پاکستان نیز به این سازمان پیوستند. ایران پس از درخواست در سال 2008، در ژوئیه 2023 به عضویت کامل درآمد. علاوه بر این، بلاروس در اجلاس دهلی نو در ژوئن یادداشتی را با هدف دستیابی به عضویت کامل امضا کرد. سازمان همکاری شانگهای با احتساب شرکای گفتگو و ناظران، اکنون در مجموع 26 کشور را در بر می گیرد.
هر دو سازمان همکاری شانگهای و بریکس به طور فعال استفاده از ارزهای ملی را برای کاهش اتکا به دلار آمریکا در تجارت جهانی ترویج می کنند. بریکس ائتلافی است که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی به همراه اعضای اخیراً اضافه شده آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) است.
این سازمانها که چندین کشور عضو مشترک دارند، تلاشهای خود را برای تقویت روابط اقتصادی و ترویج نظم جهانی چندقطبی با افزایش استفاده از ارزهای محلی در تجارت و سرمایهگذاری افزایش دادهاند. این هفته، چین و روسیه پس از دیدار بین لی کیانگ، نخست وزیر چین و میخائیل میشوستین، نخست وزیر روسیه، همکاری خود را در زمینه ارز و مالی در چارچوب بریکس افزایش دادند. آنها توافق کردند که از ارزهای محلی استفاده کنند، زیرساخت های پرداخت را بهبود بخشند و سرمایه گذاری های متقابل را تقویت کنند و در عین حال همکاری در زمینه هوش مصنوعی، توسعه پایدار و حکومت جهانی را نیز پیش ببرند.
دیدگاهتان را بنویسید