کپی تریدینگ چیست؟
همانطور که از نام آن هم مشخص است کپی تریدینگ یک نوع عمل کپی کردن است. ما در تمام اموری که در آن تازهکار هستیم برای یادگیری نیاز به انتخاب یک شخص یا مرجع داریم تا بتوانیم از او کپیبرداری نماییم. این کپیبرداری میتواند به هر صورتی انجام شود. در بازارهای معاملاتی نیز کپی تریدینگ شیوهای رایج در بین معاملهگران است که در بستر برخی پلتفرمهای معاملاتی انجام میشود. با ما همراه باشید تا با جزئیات کپی تریدینگ آشنا شوید.
مفهوم «کپی تریدینگ» (Copy trading)
کپی تریدینگ شاخهای از «سوشال تریدینگ» (social trading) است که معاملهگران بهوسیله آن میتوانند از نتایج معاملات دیگر تریدرها اطلاعات کسب کرده و حساب کاربری خود در صرافیهای مختلف را طبق این نتایج مدیریت نمایند.
مفهوم «کپی تریدینگ» (Copy trading) در سال ۲۰۰۵ به وجود آمد و منظور از آن روشی است که معاملهگران به کپی کردن روشهای معاملاتی دیگر معاملهگران میپردازند به صورت کلی معاملات کپی تریدینگ تمرکز بر معاملات کوتاه مدت و روزانه دارد.
این روش برای افراد مبتدی که چندان از نحوه تحلیل بازار و روشهای معاملاتی اطلاعی ندارند بسیار مفید میباشد، زیرا به آنها اجازه میدهد تا معاملات انجامگرفته بهوسیله دیگر سرمایهگذاران در بازارهای مالی را کپی کنند و در بدو ورود خود به دنیای مالی و معاملهگری بدون داشتن اطلاعات کافی سود کسب کنند. در این نوع روش فرد مبتدی از استراتژی معاملهگران حرفهای آگاه نمیشود، بلکه صرفا چگونگی معاملات آنها را کورکورانه دنبال میکند البته در این حین میتواند چیزهای بسیاری یاد بگیرد. میتوان گفت که این شیوه فقط مختص به معاملهگران تازهکار نیست و بسیاری دیگر از معاملهگران حرفهای که به دلیل مشغله زیاد زمانی برای بررسی و تحلیل روند بازار ندارند (یا حتی از یک بازار خاص اطلاعی ندارند) نیز میتوانند از این روش استفاده میکنند. برای مثال فرض کنید سهام بازار برزیل سقوط کرده و شما هیچ اطلاعاتی نسبت به این کشور از قبیل اقتصاد، سیاست، بانکداری و… ندارید، به همین علت نیز نمیتوانید تصمیم درستی بگیرید. در این شرایط کپی تریدینگ راهی برای نجاتتان از این ترس و ناآگاهی خواهد بود زیرا میتوانید به راحتی از تجربیات دیگران بهره بگیرید و معاملات خوبی را انجام دهید. این روش ابتدا در بازارهای مالی مانند فارکس انجام میشد ولی امروزه در بازار بیثبات ارزهای دیجیتال نیز بسیار محبوبیت پیدا کرده است. بسیاری کپی تریدینگ را به «معاملات آینه» (Mirror Trading) تشبیه میکنند. در معاملات آینه نیز معاملهگران به کپیبرداری میپردازند، با این تفاوت که عینا معاملات را در همان زمانی که معاملهگر اصلی شروع به ترید میکند، انجام میدهند. پس میتوان گفت که این روش انعطافپذیری کمتری نسبت به کپی تریدینگ دارد.
حتما بخوانید: بهترین کتاب آموزش فارکس | کتابهایی که تریدرها باید بخوانند
چگونه کپی تریدینگ کنیم؟
کپی تریدینگ با استفاده از «شبکههای اجتماعی معاملاتی» (Social trading networks) و سیستمهای معاملاتی صورت میگیرد. کپی تریدینگ میتواند به دو صورت خودکار و دستی انجام شود که انتخاب هریک از این دو روش بستگی به معاملهگر دارد.
منظور از شبکههای اجتماعی معاملاتی شبکههایی هستند که شبیه به شبکههای اجتماعی معمولی هستند با این تفاوت که کاربران شبکههای معاملاتی به جای به اشتراکگذاری نظرات و عکسهای خود، نتیجه معاملاتی را که انجام دادهاند به اشتراک میگذارند.
هنگامی که در این شبکهها شخصی حرفهای اقدام به باز کردن معاملهای میکند، این موضوع برای دیگر معاملهگران شبکه که آن شخص را دنبال میکنند به اشتراک گذاشته میشود و تریدرها میتوانند تصمیم بگیرند که آیا تمایل به بازکردن همان موقعیت را دارند یا خیر. اصولا معاملهگرانی که در این پلتفرم نتایج معاملاتی خود را به اشتراک میگذارند و دنبالکنندههای بسیاری دارند باتجربه هستند.
البته دقت کنید که در کپی تریدینگ خطر همیشه در کمین است و بهتر است تجزیه و تحلیلهای شخص شما به عنوان یک معاملهگر نیز در این شیوه دخیل باشد. زیرا حتی اگر یک شخص حرفهای را دنبال کنید و معاملات او را کپی کنید، باز هم سرمایه شما میتواند در معرض خطر باشد و نتایج پرسود گذشته هیچگاه تضمینی برای بازدهی در آینده نخواهد بود.
کپی تریدینگ هم در بازار فارکس و هم در بازار ارز دیجیتال استراتژی محبوبی محسوب میشود، زیرا در بازار اول، تغییر قیمتها کم ولی مداوم است به همین علت نیاز به شخصی دارد که بهصورت مستمر اقدام به بررسی این روندها کند، در نتیجه معاملهگرانی که زمان کافی ندارند میتوانند استراتژی دیگر معاملهگران را کپی کنند. در بازار ارزهای دیجیتال نیز به دلیل نوسانات زیاد معاملهگران بعد از اطلاع یافتن از شیوه معاملهگران حرفهای باید سریعا اقدام به کپیبرداری کنند زیرا وقت کشی میتواند سبب ضرر شود.
معرفی بهترین پلتفرم های کپی تریدینگ
پلتفرم کپی تریدینگ MT4
پلتفرم MetaTrader 4 یکی از محبوبترین پلتفرمهای معاملات جهانی است که تمامی بازارهای مالی را دربرمیگیرد. این پلتفرم کپیتریدینگ گزینهای برای بارگذاری برروی حساب صرافی معاملهگران دارد. معاملهگران از سراسر جهان میتوانند به این پلتفرم دسترسی داشته باشند و به انجام معاملات بپردازند. این موضوع که در بدو ورود در این پلتفرم شروع به انجام کپیبرداری کنید گزینه خوبی نخواهد بود پس بهتر است قبل از اقدام به معاملات اصلی به تمرین در این پلتفرم بپردازید.
از مزایای پلتفرم MetaTrader 4 میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- وجود تعداد زیاد معاملهگران حرفهای و هزاران سیگنال
- قابل تنظیم بودن پلتفرم
- معامله بهصورت خودکار
- ارائه نمودارها و ابزارهای مختلف برای بررسی بازار مالی
حتما بخوانید: ریبیت (Rebate) در فارکس چیست؟
پلتفرم کپی تریدینگ PrimeXBT Copy trading
پلتفرم PrimeXBT یکی دیگر از پلتفرمهای کپی تریدینگ است که به معاملهگران تازهوارد اجازه میدهد با فراغ خاطر به خرید و فروش ارز بپردازند. در این پلتفرم نیز همانند همتای خود، معاملهگران حرفهای تجربیات خود را به اشتراک میگذارند.
از مزایای پلتفرم PrimeXBT میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- کاهش ریسک
- انجام معاملات مانند معاملهگران حرفهای
- دسترسی به طیف وسیعی از بازارهای مالی
- حجم و اهرم بالا در معاملات
- خرید و فروش ارزهای دیجیتال
- وجود استاپ لاس
مزایای کپی تریدینگ
اما مزیتهای کپی تریدینگ چیست و چرا این استراتژی خرید و فروش در بازار ارز دیجیتال تا این حد محبوب شدهاست؟ مزیتهای زیر این موضوع را برای شما کاملاً روشن مینماید:
- امکان بهرهمندی از قدرت تحلیلی بهترین تریدرها در سرتاسر جهان
- هزینههای بسیار کم (بسته به نوع پلتفرم انتخاب شده در حدود 7 % از سود حاصل از معاملات بهعنوان کارمزد پرداخت خواهد شد)
- عدم نیاز به دانش تحلیلی برای سودآوری در بازار
- بهینه کردن پرتفوی معاملاتی
- عدم نیاز به مدیریت دائمی حساب
- عدم نیاز به بررسی دائمی بازار
ریسکهای کپی تریدینگ
شناخت ریسکهای کپی تریدینگ نیز از جمله نکات بسیار مهم این مقاله است که باید به آن دقت بیشتری هم داشتهباشید؛ زیرا عملاً عدم دقت به این ریسکها است که ممکن است باعث نابودی حساب شما شود.
دقت کنید که هر تریدری در هر بازاری از جمله بازار ارز دیجیتال احتمال اشتباه دارد. هر اشتباهی که از سمت تریدر انتخاب شده از سوی شما به وجود آید، همان اشتباه را در حساب معاملاتی شما نیز رقم خواهد زد. از این رو حتی امکان از دست رفتن کامل دارایی را نیز باید برای این استراتژی معاملاتی متصور باشیم. بهراستی اگر تریدر انتخاب شده سودآور نباشد و معاملات زیانده را دنبال کند، همان اتفاق برای شما نیز رخ میدهد. این مهم بزرگترین و اصلیترین ریسک کپی تریدینگ است.
حتما بخوانید: متاتریدر 5 بهتر است یا متاتریدر 4؟
معایب کپی تریدینگ
با وجود مزایای متعدد کپی تریدینگ، کپیکنندهها باید از ریسکهای مرتبط با این روش معاملهگری هم آگاهی داشته باشند که در ادامه، به تعدادی از آنها اشاره میکنیم.
- احتمال ضرر: موفقیت گذشته یک تریدر لزوماً نمیتواند تضمینی برای بازده آینده معاملات او باشد. معاملات باتجربهترین تریدرها هم ممکن است بازنده از آب دربیایند و احتمال ضرر و خطا در ترید هیچگاه صفر نیست.
- ریسکهای پنهان: بعضی از پلتفرمهای کپی تریدینگ ممکن است همه خطرهای مرتبط با کپیکردن معاملات را افشا نکنند. مثلاً، تاریخچه معاملات ناقص پلتفرم یا استراتژیهای پرخطر تریدرها در پروفایل آنها قابل مشاهده نیست.
- کارمزد پلتفرم: انجام معامله به کمک پلتفرمهای معاملاتی کپی تریدینگ اغلب با هزینههایی از جمله کمیسیون اشتراک و کارمزد عملکرد همراه است که میتواند سود کلی ترید را کاهش دهد.
- انعطافپذیری محدود: کپی تریدرها اغلب متعهد به استراتژیها و تصمیمهای معاملهگرانی هستند که از آنها پیروی میکنند. به این ترتیب، فرد فرصتهایی را که با استراتژیهای تریدرهای انتخابیش همخوانی ندارد، بهطور بالقوه از دست میدهد.
- مشکلات فنی و تکرار کُند: مواردی همچون اشکالات فنی یا سرعت پایین تکرار معاملات در بعضی پلتفرمها میتواند باعث لغزش قیمت شود و بخشی از سود کپی تریدرها را از بین ببرد.
کلام آخر
کپی تریدینگ روشی محبوب در بازارهای ارز دیجیتال است که به تریدرها امکان میدهد از تجربه و دانش تریدرهای حرفهای بهرهبرداری کنند. در واقع، در این روش، شما معاملات تریدر دیگری را کپی کرده و از این طریق به تریدینگ میپردازید؛ بنابراین، حتماً در انتخاب تریدر دقت کافی را به خرج دهید؛ چرا که سود و ضرر او برای شما نیز لحاظ میشود. با انتخاب تریدرهای قابلاعتماد و مدیریت صحیح ریسک، میتوانید از مزایای کپی تریدینگ بهرهمند شوید. با اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شد، میتوانید تصمیم بهتری درباره استفاده از Copy trading در ترید خود بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید