مشکل تحلیل فاندامنتال ارز دیجیتال
شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که تحلیل فاندامنتال بازار کریپتوکارنسی، طلا، بورس و فارکس را در شبکه های اجتماعی معروف دنبال میکنید. همانطور که میدانید اکثراً در تحلیل های شبکههای اجتماعی به علت جذابیت بالاتر دلایل خبری و فاندامنتال را مرتبط با نوسانات قیمت میدانند . البته تاثیر عوامل فاندامنتال را نمی توان در نظر نگرفت و علت اصلی حرکت بازار هم عوامل فاندامنتال است که در چارت و قیمت نمایان میشود. ولی مشکلات اساسی این نوع تحلیل که ما نمیتوانیم از آن استفاده کنیم عبارت است از :
تاخیر در دریافت اخبار فاندامنتال بازار
همیشه انتشار خبر و رسیدن یک رویداد به مرحله عمومی شدن سلسله مراتبی را باید طی کند یعنی قبل از اینکه حتی اخبار به دست خود رسانه ها برسد افرادی در بازار وجود دارند ( اعم از نهنگ ها ، بانک ها و … ) که از این اخبار مطلع هستند و به دلیل اینکه سرمایه بزرگ داخل تمامی بازارها دست این افراد است حرکت قیمت ناشی از تاثیر عامل فاندامنتال بلافاصله بعد از مطلع شدن این گروه اتفاق می افتد ( یا خود این گروه پدید آورنده آن عامل فاندامنتال هستند) . در مرحله بعد اخبار به دست بعضی از رسانه های درجه اول می رسد که آن ها هم قبل از عمومی سازی اخبار دست به فروش آن خبر به سرمایه گذاران درجه دوم می زنند و این در حالی است که وقتی اخبار فاندامنتال بازار می شود می توان گفت بیش از 80% تاثیر آن از بین رفته است.
لحظه ای دارند ولی بعضی از دیگر این عوامل در طول مدت زمان مشخص در قیمت نمایان میشوند. به عنوان مثال توئیت ایلان ماسک در لحظه باعث افزایش قیمت دوج کوین شد ولی خبر توکن سوزی بایننس کوین و شیبا در 90% موارد با اینکه اخبار فاندامنتال بسیار مهمی محسوب میشود نتوانست تاثیر لحظه ای روی قیمت بگذارد و شاید حتی ریزش بیشتری بعد از انتشار این اخبار در این ارز ها اتفاق افتاد. تاثیر این توکن سوزی بعد از یک پروسه عرضه و تقاضای متوالی که منجر به کاهش عرضه می شود نمایان شد. از طرف دیگر برداشت یک شخص از یک عامل فاندامنتال با شخص دیگر متفاوت است. به عنوان مثالی دیگر خبر افزایش درآمد بی سابقه ماینرهای بیت کوین باعث هجوم افراد زیادی به بازار ماینینگ شد در حالی که ماهیت این خبر همیشه یک زنگ خطر برای قیمت بیت کوین و کاهش درآمد ماینر ها محسوب میگردد.
معایب تحلیل فاندامنتال
- دشواری پیشبینی حرکات کوتاه مدت قیمت: از آنجا که تحلیل تکنیکال روی حرکات قیمت و نمودار تمرکز نمیکند، نمیتواند تغییرات کوتاه مدت قیمت که اکثر تریدرها با آن سر و کار دارند را پیشبینی کند.
- ذهنی بودن تحلیل فاندامنتال: آنچه که یک فرد به عنوان تیم و کامیونیتی قوی در یک پروژه میشناسد ممکن است با نظر یک تحلیلگر دیگر متفاوت باشد.
- کافی نبودن معیارهای فاندامنتال برای پیشبینی عملکرد قیمت: معیارهای تحلیل بنیادی همیشه برای تفسیر عملکرد قیمت کافی نیستند. اگرچه این نوع تحلیل، تصویری کلی از پروژه را ترسیم میکند، لزوما نمیتوان گفت برای تفسیر حرکات قیمت کاربرد دارد. مثلا اندازه کامیونیتی گاه روی قیمت تاثیر میگذارد و گاه نه.
- زمانبر بودن مطالعه کامل یک پروژه: رسیدن به یک بینش عمیق از پروژه (مخصوصا پروژههای کوچکی که اطلاعات زیادی درباره آن در دسترس نیست) زمان زیادی میبرد.
کلام آخر
بعضی سبک های تحلیلی مانند پرایس اکشن تمامی حرکات قیمت را فارغ از اخبار و علل فاندامنتال در نظر میگیرند و این نوع سبک ها معتقدند شاید اخبار در جهت حرکات قیمت شکل میگیرد.
خبر ها به دو صورت روی بازار تاثیر گذارند : 1- آنی و لحظه ای 2- با تاخیر
در هر دوی این موارد قصد بازار به دام انداختن تریدر ها و سرمایه گذاران تازه کار است به این گونه که شما بعد از شنیدن نوع خبر دسته 1 ( با تاثیر لحظه ای ) که تقریبا اثر آن هم تمام شده است با تاخیر وارد بازار می شوید و بازار در جهت مخالف حرکت می کند و برعکس بعد از شنیدن خبری که تاثیر با تاخیر روی بازار خواهد داشت لحظه ای شروع به خرید می کنید و باز هم بازار در جهت مخالف حرکت میکند.
علت انتخاب این سبک تحلیلی توسط بسیاری از افراد ذهنیت آسان و ساده تر بودن دنبال کردن اخبار و اتفاقات نسبت به تحلیل های پیچیده تکنیکال و … است، که این ذهنیت اشتباه است . توانایی تحلیل و تجربه در بازار عواملی هستند که در هر نوع سبک تحلیلی درصد موفقیت آن سبک را بالا میبرند.
دیدگاهتان را بنویسید