الگوی تحلیل تکنیکال هارمونیک سایفر
در بین انواع روشهای تحلیل در بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال جایگاه ویژهای دارد. یکی از اصول تحلیل تکنیکال، تکرار رفتار گذشته بازار در آینده میباشد.
الگوی سایفر به عنوان یکی از الگوهای هارمونیک از چنین اهمیتی برخوردار است. الگوهایهارمونیک نوعی از الگوهای پیچیده میباشند که بر اساس هندسه نمودار قیمت و نسبتهای فیبوناچی تشکیل میشوند.
شناسایی این الگوها به معاملهگران اجازه میدهد تا بتوانند محدوده برگشتی مطمئنی را پیدا نمایند و با کمترین ریسک وارد معامله شوند. برای شکلگیری الگوی Cypher به 5 نقطه نیاز دارید که در نسبتهای خاصی نسبت به هم، قرار داشته باشند. این نقاط X، A، B، C و D نامیده میشوند.
الگوی تحلیل تکنیکال سایفر چیست؟
الگوی سایفر cypher pattern یکی از انواع الگوهای هارمونیک است که توسط Darren Oglesbee کشف شد. هرچند که از نظر تکنیکالی نوعی الگوی پیشرفته محسوب میگردد، اما اغلب همراه با دیگر الگوهای هارمونیک مورد استفاده قرار میگیرد. این الگو بر اساس نسبتهای خاصی از سری فیبوناچی تشکیل میشود.
انواع الگوی هارمونیک سایفر (Cypher)
الگوهای تکنیکال میتوانند انواع مختلفی داشته باشند و هر کدامشان هم اثر خاص خودشان را بر قیمت میگذارند. به همین علت شناسایی صحیح نوع الگو بسیار مهم است. چرا که در صورت تشخیص اشتباه، نتیجهای کاملاً متفاوت رخ میدهد که غافلگیرمان میکند. در ادامه انواع الگوی سایفر را نام برده و به بررسی آنها میپردازیم.
الگوی سایفر صعودی
الگوی سایفر میتواند به صورتی ظاهر شود که بعد از آن، قیمت صعود کند که به آن الگوی سایفر صعودی گفته میشود. این الگو شباهت زیادی به قرار گرفتن 2 مثلث در کنار یکدیگر دارد. نسبتهای بین اضلاع این 2 مثلث، مانند همان نسبتهای فیبوناچی است.
حتما بخوانید: متاتریدر 5 بهتر است یا متاتریدر 4؟
الگوی سایفر نزولی
نوع دیگر الگوی سایفر، الگوی سایفر نزولی نام دارد و با شکل گرفتن این الگو، قیمت میتواند تا اهداف قیمتی الگو افت کند. در این مدل از الگوی سایفر شاهد 2 مثلث برعکس هستید که بین اضلاع آن دو، نسبتهای فیبوناچی برقرار است.
حد سود و حد ضرر در الگوی سایفر کجاست؟
یکی از نکات مهم در معاملات، بهویژه معاملاتی که بر پایه الگوهای هارمونیک شکل میگیرند، شناسایی نقاطی است که بتوانند حد سود و حد ضرر معامله باشند. در صورت اشتباه در شناسایی الگو، حد ضرر تنها نقطهای است که میتواند این اشتباه را جبران کرد.
همچنین حد سود، نشان میدهد که قدرت الگو تا چه حدی است و کجا باید سیو سود صورت گیرد.
چگونه با الگوی هارمونیک سایفر معامله کنیم؟
برای معامله با استفاده از الگوی سایفر، ابتدا باید الگو را در نمودار تشخیص دهید. بعد، با استفاده از نسبتهای فیبوناچی، نقاط ورود و خروج معاملاتی خود را تعیین کنید. مهم است که استاپ لاس و حد سود را بر اساس سطوح کلیدی پیشروی قیمت تنظیم کنید و مدیریت سرمایه مناسب داشته باشید. با این حال، توصیه میکنیم که این روش معاملاتی را با سبکهایی مانند پرایس اکشن نیز ترکیب کنید تا عملکرد آن بهتر گردد.
حتما بخوانید: ریبیت (Rebate) در فارکس چیست؟
در ادامه یک استراتژی معاملاتی ساده با الگوی سایفر را شرح میدهیم:
1. شناسایی الگوی سایفر در نمودار
همان طور که اشاره کردیم، اولین مرحله تشخیص صحیح الگوی سایفر در نمودار قیمت است. بالاتر نسبتهای فیبوناچی این الگو را نسبت به ۴ موج تشکیلدهنده آن مورد بررسی قرار دادیم، بنابراین برای این که مطمئن شوید الگوی یافت شده Cypher است، حتما به این نسبتها توجه داشته باشید.
2. تعیین نقطه ورود
نقطه D در الگوی سایفر به عنوان نقطه ورود ایدهآل شناخته میشود. هنگامی که قیمت به این نقطه میرسد، باید برای ورود به معامله آماده شویم. در الگوی صعودی سایفر، نقطه D نقطه ورود برای خرید است؛ در حالی که در الگوی نزولی سایفر، نقطه D به عنوان نقطه ورود برای فروش (در بازارهای دو طرفه) در نظر گرفته میشود. البته کار ما این جا به پایان نمیرسد. برای این که مطمئن شویم معامله میتواند بازدهی مورد نظر ما را داشته باشد، بهتر است در پیوت تشکیلشده در نقطه D دنبال الگوهای کندلی برگشتی نیز باشیم. مثلا میتوانیم در الگوی سایفر صعودی، دنبال کندلهایی مثل Hammer باشیم و بعد از آن اگر کندل بعد توانست از بالاترین قیمت کندل برگشتی بالاتر رود، وارد معامله خرید شویم. البته این صرفا یک پرایس اکشن ساده است و میتوانیم بر اساس سبکهای مختلف پرایس اکشن یا حتی با استفاده از اندیکاتورها، معاملات خود را بهینه کنیم.
3. تعیین حد ضرر (Stop-Loss)
حد ضرر باید کمی بالاتر از نقطه X الگو قرار داده شود. دلیل این که استاپ لاس را در این نقطه قرار میدهیم این است که در صورت فراتر رفتن بازار از نقطه X، دیگر این الگو به عنوان سایفر شناخته نخواهد شد.
4. تعیین حد سود (Take-Profit)
حد سود معمولا براساس سطوح کلیدی فیبوناچی و ساختار کلی بازار تعیین میشود. یک رویکرد متداول در این روش این است که تارگتهای خود را در سطوح طلایی فیبوناچی موج قبل یعنی ۳۸.۲%، ۶۱.۸% یا ۷۸.۶% قرار دهیم. همچنین از سطوح حمایت/مقاومت و بیسهای عرضه و تقاضای تایم فریمهای بالاتر نیز میتوان برای تعیین حد سود الگوی سایفر استفاده کرد.
5. مدیریت ریسک
لازم است به خاطر داشته باشیم که مدیریت سرمایه و ریسک یکی از بنیادیترین اصول معاملهگری است و نباید به هیچ وجه درصد بالایی از سرمایه خود را صرفا به یک معامله اختصاص دهیم. زیرا با این کار در صورت برگشت بازار و باطل شدن تحلیل، سرمایهمان آسیب شدیدی خواهد دید.
چگونه در تشخیص الگوی سایفر حرفهای شویم؟
باید به خاطر داشته باشیم که الگوهای هارمونیک یکی از مباحث پیشرفته در تحلیل تکنیکال به شمار میروند و به همین علت یادگیری صحیح آنها و تسلط بر این روش معاملاتی، زمانبر است. البته آموزش الگوی سایفر به صورت اصولی، قطعا باعث خواهد شد که زمان یادگیری آن کوتاه شود و افراد به سوددهی مستمر از طریق معامله با الگوی هارمونیک سایفر برسند. پیشنهاد میکنیم اگر قصد دارید واقعا برای تسلط بر این روش زمان بگذارید، حتما در کنار الگوی سایفر، برای یادگیری سایر الگوهای هارمونیک مانند خفاش، پروانه، گارتلی و… نیز اقدام کنید. در نهایت فراموش نکنید که معامله با استفاده از الگوی هارمونیک سایفر یا سایر الگوها، همانند همه روشهای معاملاتی دیگر خطا دارد.
حتما بخوانید: بهترین کتاب آموزش فارکس | کتابهایی که تریدرها باید بخوانند
کلام آخر
همان طور که دیدیم الگوی سایفر یک روش معاملاتی جذاب است که میتواند سودهای خوبی را برای معاملهگران به ارمغان بیاورد. با این حال، یکی از معایب این الگو این است که دفعات تکرار آن در بازار نسبت به سایر الگوهای هارمونیک پایینتر است و البته وقوع آن در تایم فریمهای پایینتر نیز از اعتبار الگو میکاهد. با وجود این، در صورت مسلط شدن بر این روش معاملاتی، داشتن مدیریت سرمایه مناسب و البته ترکیب آن با سبکهایی مثل پرایس اکشن، میتوانیم انتظار کسب سود داشته باشیم.
دیدگاهتان را بنویسید